Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Το σχολείο μας



Το σχολείο μας ιδρύθηκε  το 1988 χρονιά που λειτούργησε συστεγαζόμενο με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αριδαίας.
Την επόμενη σχολική χρονιά μεταφέρθηκε στο νέο του κτίριο στο οποίο και λειτουργεί μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε αρχικά σαν εξαθέσιο και  το 2003 έγινε επταθέσιο με τμήμα ένταξης και τμήμα υποδοχής. Σήμερα είναι εννιαθέσιο με τμήμα ένταξης. Το ολοήμερο του σχολείου μας λειτουργεί με ένα τμήμα. Το 2003 ορίστηκε ως ένα από τα σχολεία στα οποία εφαρμόζεται  το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης. Στο κτίριο υπήρχαν εννιά αίθουσες διδασκαλίας (από τις οποίες δύο χρησιμοποιεί το 3ο Νηπιαγωγείο Αριδαίας), μία αίθουσα φυσικής και κομπιούτερ, μία αίθουσα για το τμήμα ένταξης, μία αίθουσα βιβλιοθήκης, γραφείο διευθυντή, γραφείο προσωπικού, κυλικείο, λεβητοστάσιο και σκεπαστός ημιανοιχτός χώρος για συγκεντρώσεις.

 Λόγω του μεγάλου αριθμού μαθητών  και της εφαρμογής των νέων προγραμμάτων ήταν  απαραίτητο να δημιουργήσουμε νέους χώρους αιθουσών διδασκαλίας έτσι αναγκαστήκαμε να χωρίσουμε δύο αίθουσες στη μέση και να δημιουργήσουμε άλλες δύο αίθουσες μικρές μεν αλλά εξυπηρετούν τις ανάγκες μας για την ώρα.
Ο αριθμός των παιδιών μας ανάγκασε να επισκευάσουμε (αλλαγή σκεπής, θέρμανση, υδροχρωματισμός) το διπλανό εγκαταλειμμένο νηπιαγωγείο και να χρησιμοποιήσουμε τις δύο αίθουσες του. Τη μία σαν αίθουσα διδασκαλίας και την άλλη σαν αίθουσα εστίασης του ολοήμερου.
Κλείσαμε ένα χώρο στην είσοδο του σχολείου και δημιουργήθηκε γραφείο διευθυντή. Ο παλιός χώρος του γραφείου διευθυντή μετατράπηκε σε αίθουσα εποπτικών μέσων.
Μέσα στο κτίριο υπάρχουν τουαλέτες για το δημοτικό (αγοριών – κοριτσιών) για το νηπιαγωγείο και το εκπαιδευτικό προσωπικό. 
Ο χώρος του λεβητοστασίου χρησιμοποιείται και σαν αποθήκη. Στο ισόγειο  υπάρχει και το κυλικείο του σχολείου μας. Ο αύλειος χώρος μας είναι περιορισμένος και κοινός με το 2ο Δημοτικό Σχολείο και το Ειδικό σχολείο Αριδαίας.